Chef Doru Serban, fost bucatar la emisiunea "Draga mea prietena", de la Kanal D, continua seria retetelor gatite cu suflet, inceputa saptamana trecuta, pentru Ziare.com.
Gateste cu suflet cu Chef Doru Serban: Pavlova cu levantica
"In vino veritas?". Ei bine, nu. Ciocolata este aceea care te va ajuta sa afli cel mai mult adevar despre persoana din fata ta. Vei afla mai mult decat in orice zodiac.
Ciocolata este acel minunat lucru ce va inmuia multe inimi, va indulci multe suflete, ii va face pe multi sa se balbaie si sa li se inmoaie genunchii... Pentru ca e unul dintre acele lucruri care, atunci cand le mancam, ne trimit exact in copilarie. Iar copilaria nu minte.
Iar daca reusesti sa cuceresti copilul din persoana pe care o ai in fata, atunci adultul din ea se va dezarma complet... Iti ramane insa responsabilitatea majora de a nu intra ca un uragan in sentimentele celui din fata ta, odata deschis... pentru ca intr-o secunda totul se poate topi ca o tableta de ciocolata.
Mousse-ul de ciocolata este cel mai frumos si cel mai fin mod in care ciocolata iti va vorbi despre cel din fata ta.
Muza m-a provocat la una dintre cele mai neasteptate combinatii, dar pe care, daca o gusti, te va convinge, chiar daca nu ai fi crezut: textura fina, gustul catifelat, sarea care intensifica aromele, chilli care incalzeste sufletul, atitudinea si curajul de a combina neasteptat ingredientele.
Acest mousse de ciocolata, chilli si sare de maretrebuie gustat ca si iubirea, fara plasa de siguranta!
Ingrediente
200 g ciocolata neagra 85% cacao
100 ml smantana dulce
o lingurita de fulgi de chilli
un praf de sare de mare grunjoasa
6 albusuri
4-5 linguri de zahar
o lingurita extract de vanilie (optional).
Cum se face
Puneti smantana intr-un ibric la foc mic, impreuna cu fulgii de chilli. Cand a fiert, luati de pe foc, lasati sa se infuzeze cateva minute, apoi strecurati bine, pastrand smantana parfumata.
Intr-un bol termorezistent, puneti ciocolata la topit, deasupra unui vas cu apa, fara ca nivelul apei sa atinga baza bolului (bain marie). Este de preferat sa zdrobiti putin ciocolata inainte, pentru ca aceasta sa se topeasca uniform si cat mai repede. Adaugati sarea grunjoasa, iar cand ciocolata s-a topit, adaugati smantana si omogenizati-o bine cu o spatula de silicon.
Separat, cu un mixer, bateti albusurile pana devin spuma, adaugati zaharul si continuati sa bateti pana cand se vor intari ca pentru o bezea.
Incorporati o treime din albusuri in mod energic in amestecul de ciocolata, iar restul de doua treimi amestecati-le usor cu spatula de silicon, pentru a proteja cat mai mult textura fina, dar spumoasa a mousse-ului.
Puneti in forme sau in vase si dati la rece pentru cateva ore.

Sursa: http://www.ziare.com/life-style/bucatarie/gateste-cu-suflet-cu-chef-doru-serban-mousse-de-ciocolata-cu-chilli-si-sare-de-mare-1322139
Gateste cu suflet cu Chef Doru Serban: Pavlova cu levantica
"In vino veritas?". Ei bine, nu. Ciocolata este aceea care te va ajuta sa afli cel mai mult adevar despre persoana din fata ta. Vei afla mai mult decat in orice zodiac.
Ciocolata este acel minunat lucru ce va inmuia multe inimi, va indulci multe suflete, ii va face pe multi sa se balbaie si sa li se inmoaie genunchii... Pentru ca e unul dintre acele lucruri care, atunci cand le mancam, ne trimit exact in copilarie. Iar copilaria nu minte.
Iar daca reusesti sa cuceresti copilul din persoana pe care o ai in fata, atunci adultul din ea se va dezarma complet... Iti ramane insa responsabilitatea majora de a nu intra ca un uragan in sentimentele celui din fata ta, odata deschis... pentru ca intr-o secunda totul se poate topi ca o tableta de ciocolata.
Mousse-ul de ciocolata este cel mai frumos si cel mai fin mod in care ciocolata iti va vorbi despre cel din fata ta.
Muza m-a provocat la una dintre cele mai neasteptate combinatii, dar pe care, daca o gusti, te va convinge, chiar daca nu ai fi crezut: textura fina, gustul catifelat, sarea care intensifica aromele, chilli care incalzeste sufletul, atitudinea si curajul de a combina neasteptat ingredientele.
Acest mousse de ciocolata, chilli si sare de maretrebuie gustat ca si iubirea, fara plasa de siguranta!
Ingrediente
200 g ciocolata neagra 85% cacao
100 ml smantana dulce
o lingurita de fulgi de chilli
un praf de sare de mare grunjoasa
6 albusuri
4-5 linguri de zahar
o lingurita extract de vanilie (optional).
Cum se face
Puneti smantana intr-un ibric la foc mic, impreuna cu fulgii de chilli. Cand a fiert, luati de pe foc, lasati sa se infuzeze cateva minute, apoi strecurati bine, pastrand smantana parfumata.
Intr-un bol termorezistent, puneti ciocolata la topit, deasupra unui vas cu apa, fara ca nivelul apei sa atinga baza bolului (bain marie). Este de preferat sa zdrobiti putin ciocolata inainte, pentru ca aceasta sa se topeasca uniform si cat mai repede. Adaugati sarea grunjoasa, iar cand ciocolata s-a topit, adaugati smantana si omogenizati-o bine cu o spatula de silicon.
Separat, cu un mixer, bateti albusurile pana devin spuma, adaugati zaharul si continuati sa bateti pana cand se vor intari ca pentru o bezea.
Incorporati o treime din albusuri in mod energic in amestecul de ciocolata, iar restul de doua treimi amestecati-le usor cu spatula de silicon, pentru a proteja cat mai mult textura fina, dar spumoasa a mousse-ului.
Puneti in forme sau in vase si dati la rece pentru cateva ore.
Sursa: http://www.ziare.com/life-style/bucatarie/gateste-cu-suflet-cu-chef-doru-serban-mousse-de-ciocolata-cu-chilli-si-sare-de-mare-1322139
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Lasa un comentariu