6 sept. 2014

Să presupunem că ai făcut o gaură serioasă în buget şi ţi-ai luat un sistem ultra-performant cu proceso Intel Core i7. Ai crezut că o să fii cel mai tare din parcare mult timp de-acum încolo. Din păcate, nu ai ţinut cont că Intel mai avea un as în mânecă şi încă o cifră de la 1 la 10 nefolosită. Să ne rezumăm la câteva specificaţii pentru început. Deşi nu este încă sigur dacă procesorul va fi denumit Core i9 sau va face parte dintr-o serie Core i7-1000, el va avea şase nuclee cu 12 MB level 3 cache şi controller de memorie RAM integrat. Procesul de construcţie este pe 32 nm, iar socket-ul cu care va fi compatibil este LGA-1366.
Intel Core i9 - 32 nm, 6 nuclee, 12 MB L3 Cache şi foarte scumpIntel Core i9 - 32 nm, 6 nuclee, 12 MB L3 Cache şi foarte scump

Cu nume de cod Gulftown, procesoarele vor fi bazate pe arhitectura Westmere, o versiune modificată, pe 32 nm, a lui Nehalem. Ele vor rula pe plăcile de bază scumpe cu chipset X58 de la Intel. Modelul testat în premieră de un site polonez a avut frecvenţa de 2,4 GHz. Viitoarele Core i9 vor suporta hyperthreading, putând rula 12 fire de execuţie. Datorită puterii brute de procesare, viitoarele procesoare Intel vor fi excelente pentru staţii de lucru. Performanţa în jocuri nu justifică însă cumpărarea unui Core i9 pentru un sistem de gaming atunci când va intra pe piaţă, la un preţ care ar putea varia între 1.000 $ şi 1.200 $.

Tagged:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Lasa un comentariu