19 sept. 2014

EURO 2020, pe National Arena: Romania a spulberat UngariaFoto: uefa.com

Tara noastra a castigat un prim duel cu Ungaria in Comitetul Executiv al UEFA, in care s-au stabilit tarile organizatoare ale Campioantului European de fotbal din 2020.
Romania a castigat clar duelul cu Ungaria, in momentul in care s-a supus la vot tara gazda din zona 4. Pe langa Romania si Ungaria, din aceasta zona au mai facut parte Macedonia si Bulgaria.

In finala au ajuns Romania si Ungaria, iar rezultatul votului a fost 12-3 in favoarea noastra. Mircea Sandu, membru in Comitetul Executiv, nu a avut drept de vot in aceasta speta.

Ungurii au fost nevoiti astfel sa astepte abia a patra faza a votului pentru a primi dreptul sa organizeze patru meciuri de la turneul final.

Romania va gazdui 4 meciuri de la EURO 2020 - oficial

Bucurestiul va gazdui pe National Arena patru meciuri de la Campionatul European de fotbal din 2020 (trei din grupe si unul din optimi), conform unui anunt facut, vineri, de UEFA.

In cazul in care se va califica la EURO 2020, Romania va disputa doua meciuri din faza grupelor pe teren propriu.

Alaturi de Bucuresti, vor mai gazdui meciuri din optimi si grupe urmatoarele orase: Copenhaga (Danemarca), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Bilbao (Spania), Budapesta (Ungaria), Bruxelles (Belgia) si Glasgow (Scotia).

Trei meciuri din grupe si cate unul din sferturile de finala vor avea loc in orasele: Munchen (Germania), Baku (Azerbaijan), St. Petersburg (Rusia) si Roma (Italia).
 


Semifinalele si finala vor avea loc pe stadionul Wembley din Londra.

Cele 13 tari castigatoare nu se vor califica direct, ci vor juca preliminarii pentru a ajunge la turneul final.

Sursa:Ziare.com

Tagged: ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Lasa un comentariu